6 Podcast, a német hallásértésed fejlesztésére

Hál’ Istennek és az Internetnek manapság már elég könnyen tudjuk magunkat a hallásértésre trenírozni. Ami régen a legnagyobb kihívást jelentette a nyelvvizsgákban, az ma az egyik legkönnyebb rész. Ennek ellenére nem árt, ha erre a vizsgarészre is készülünk, hiszen nem mindig egyszerű szövegeket kapunk.

Tanulhatunk TV-ből, rádióból, YouTube-ról, illetve különböző Podcastekből is, de most csak a Podcasteket fogom bemutatni (+1 YouTube csatorna), amikből mindenki profitálhat, bármilyen szinten is legyen.

Germanpod101 A1-C1

Ezen az oldalon egy gyors regisztrációt követően hozzáférhetünk rengeteg ingyenes hanganyaghoz, és még azt is ki tudjuk választani, hogy milyen szinten vagyunk jelenleg.

Link: germanpod101.com

Deutsche Welle B2-C2

Rengeteg témában készítettek videót anyanyelviekkel, nem csak a németünk fejlesztésére kiválóak, de sok újdonságot is tanulhatunk többek között a német kultúráról, környezetvédelemről, és még sok egyéb másról.

Link: dw.com/de/deutsch-lernen/video-thema/s-12165

SlowGerman B1-C1

Annik Rubens, a készítője ennek az oldalnak, különböző témájú epizódokat készít, amit utána fel is olvas, szép lassan. Előnye az oldalnak, hogy közben nézhetjük a szöveget is, illetve, ha már unjuk a tempót premium vásárlásával normál sebességben is meghallgathatjuk.

Link: slowgerman.com

Süddeutsche Zeitung B2-C2

Eredetileg ez egy újság, de szerencsére indítottak egy Podcastet, ami a nap híreit foglalja össze, illetve meg szoktak hívni különböző szakembereket is, akikkel interview-t készítenek.

Link: sueddeutsche.de

Welt B2-C2

Lényegében ugyan az a koncepció, mint a süddeutsche Zeitungnál, ha esetleg meguntad azt, vagy szeretnéd más perspektívából is hallani a történteket, akkor ajánlom.
Link: welt.de

MrWissen2GO B2-C2

Ez pedig egy kivétel lesz, de ha érdekel a német- és világpolitika, akkor ettől jobb YouTube csatornát keresve sem találnál.

Link: youtube.com/user/MrWissen2go

Vélemény, hozzászólás?